Django Reinhardt i Elisenda Julià tornen a escola

L’esperit de Django Reinhardt segueix el ritme del Minor Swing i enfila les escales de la casa gran l’escola. Fa prop d’una hora que els Scaramouche ofereixen una classe magistral de gypsy jazz al vestíbul. Els Amics de l’Escola Santa Anna tenim el privilegi de tancar aquest curs amb un concert en format acústic que impacta a tots els qui no coneixíem el quartet. 

L’excusa de tot plegat és fer tornar a l’escola l’Elisenda Julià. Exalumna i llicenciada en farmàcia, ha fet de la veu un instrument capaç de tots els registres i de totes les subtileses. L’acompanyen en Diego Mena i en Jacob Marcé, amb les guitarres, i en Jon Unanua al contrabaix.

 L’Elisenda diu que està nerviosa de tornar a l’escola i els pares que fem de públic sentim aquell punt d’enyorança amb el record de quan són petits i l’orgull indissimulat de quan són grans i ens captiven.

 I Amics de Santa Anna és això, també. Entendre l’escola com l’espai de formació i de creixement que va molt més enllà de les matèries concretes. Un espai únic que tenim la sort de viure i el deure de cuidar. 

 Per això lliguem el passat amb el present i el present amb el futur; per això busquem veus que ens faci pensar i espais que ens facin aprendre. I potser per això el curs acaba a ritme de jazz.

 Acabem el vi i acaba el concert quan s’esvaeixen els darrers acords. Sortim el pati amb el mig somriure plàcid de les nits d’estiu. Feina feta, curs finit. Aprendrem dels errors, repetirem els encerts i hi tornarem d’aquí a dos mesos i mig. Hi sereu, oi?

0103

Anuncis

Els comentaris estan tancats.