L’ESPAI DE PENSAR

Aquest curs l’Associació Amics de Santa Anna ha organitzat un cicle titulat ”L’espai de pensar” amb la presència de tres persones fonamentals del pensament del nostre país. Les tres xerrades ens van permetre reflexionar i discutir sobre aspectes que ens afecten i que sovint, en un món tan convuls, ens passen per alt.

La primera xerrada va ser dirigida per Enric Canet, del Casal dels Infants del Raval. Amb ell vam poder conèixer de primera mà la realitat d’un entorn allunyat del nostre Eixample i que moltes vegades ignorem. Tot i  mostrar-nos una realitat dura, l’Enric no va abandonar mai l’optimisme i la força que l’acompanya en la seva tasca. Tot un exemple.

La segona xerrada va anar a càrrec de Marina Garcés, que com a curiositat direm que ha sigut alumna de l’Escola Santa Anna. La Marina -una de les filòsofes i assagistes més reconegudes de l’escenari cultural actual, impulsora del col·lectiu Espai en Blanc, centrat en el pensament crític i experimental- va centrar les seves reflexions en un dels principals fronts de la crisi del nostre temps: la saturació i la impotència que assetgen la tasca educativa i l’acció cultural.

Finalment, Xavier Antich, professor d’Estètica de la Universitat de Girona, va parlar-nos de la capacitat que tenim les persones per poder transformar la societat. Mentre es desenvolupava la conversa, ens va aconsellar tres llibres i una sèrie que hauríem de llegir, rellegir o visionar: “Crim  i càstig” de Dovstoieski, “El raïm de la ira” de John Steinbeck i “Temps difícils” de Dickens, i la sèrie “The Newsroom”.

Als membres i simpatitzants de l’Associació Amics de Santa Anna se’ns ha girat feina d’estiu i moltes ganes d’organitzar un cicle com aquest.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.